Kunstterapi dagsgrupper


Mandag dagsg
ruppe 1

Datoer forår 2024: 15/1, 19/2, 11/3, 22/4, 13/5, 10/6.

Datoer efterår 2024: 12/8, 9/9, 7/10, 11/11, 9/12.

Mandag dagsgruppe 2

Datoer forår 2024: 22/1, 26/2, 18/3, 29/4, 27/5, 24/6.

Datoer efterår 2024: 26/8, 16/9, 21/10, 18/11, 16/12.

Tid: kl. 10.00 – ca. 15.00.

Sted: Montanagade 15 b, Århus C.

Tilmelding: Send mig en sms på 27640276 eller mail til ellen@centerforselvudvikling.dk.

Pris: 3000 kr. inkl. materialer for fem mødegange og 3600 kr. ved seks mødegange. Forudbetaling på 1200 kr. (som ikke betales tilbage ved senere framelding) betales senest 16/12, 600 kr. af dem fratrækkes den samlede betaling hvert halv år.

Betaling: Du kan betale kontant på gruppens første mødegang, evt. Erhvers Mobilepay på dagen , eller via netbank senest to hverdage før gruppestart, til Jyske Bank, reg. nr. 5072, kontonr. 0001220395, med angivelse af navn, gruppe, samt dato.

Obs: Man tilmelder sig for et år ad gangen. Hvis du på forhånd ved at du er forhindret en mødegang, er du velkommen til at erstatte denne mødegang og være med som gæst i en af de andre drømme- eller kunstterapigrupper. Det er muligt at komme med i en gruppe inde i forløbet. Af hensyn til planlægning skal framelding til en gruppe gerne ske senest medio december.

Praktisk: Der bliver en frokostpause, så tag lidt mad med og indesko. Der er kitler og forklæder, du kan låne.

Seneste anbefaling: Kunstterapi hos Ellen er månedens dybe højdepunkt. Med indsigtsfulde oplæg og meditation, skaber Ellen og gruppen det helt rette rum, til udvikling igennem maleprocessen. Det er fascinerende, bevægende og omsorgsfuldt, at deltage i.

Dagsforløb for disse grupper ser typisk således ud:
Som regel vil jeg begynde med et oplæg til dagens tema. Temaerne baserer sig primært på deltagerne i gruppen og hvad jeg skønner der vil inspirere og være behov for. Jeg har givet nogle eksempler på temaer længere nede i teksten.
Nogle gange vil fokus være på, hvor den enkelte deltager er og ud fra en snak, formulerer vi sammen dagens maleropgave.
Efter oplæg eller samtale, arbejder vi med en fordybende meditation på temaet. Med dette som baggrund, bliver der en maleproces på en time, hvor maleriet bliver et værktøj til videre udforskning for den enkelte. Der arbejdes i stilhed, d.v.s. uden kommunikation med hinanden, evt. med baggrundsmusik.

Efter malearbejdet holder vi ca. en halv times frokostpause. Derefter er der gennemgang af billeder, hvor der er mulighed for at udtrykke sig om sin maleproces, der er respons fra gruppen og så har jeg en uddybende og opsamlende samtale med “maleren”

I gruppen kan vi også arbejde med akvarel, collage, i ler og andre materialer. I det kunstterapeutiske arbejde er vægten lagt på den terapeutiske proces, frem for den kunstneriske/æstetiske proces, dette opstår dog ofte som en opløftende sidegevinst. Der kræves derfor ikke nogen maleteknisk forudsætning, ej heller nogen meditativ erfaring for at deltage. Blot dette at have lyst til at udfolde sig kreativt og derigennem udforske det mysterie, som vi er med både vores mørke og lyse sider. Der er max. 5 deltagere i gruppen og den er pt. åben for tilgang.

Eksempler på temaer som grupperne har arbejdet med
“En kunstterapeutisk grundøvelse” “Drømmerejse” med efterfølgende maleropgave, “Indre vejleder/hjælper”, “Hvad er spiritualitet for mig”, “Positive selvbilleder”, “Negative selvbilleder”, “Cello og følelser” med tusch og pensel, “Mine kvaliteter” formet i ler, “Hvem er jeg”, “om at give…. til sig selv/ til andre”, “Hvem er jeg” i collage, “Min indre mor”, “Min ideelle mor”, “Min negative mor” Medbragte drømme, “kaos” “Rytme” “symboler”, “Barnets tegneudvikling set i f.h.t. kaos, rytme og symboler” “At lade billedet tage over og tale til dig”, “Hvor er jeg lige nu”, “Mit yndlings eventyr” mm.

Du kan læse mere om kunstterapi under kunstterapeut uddannelse.