Feedback og Anbefalinger fra elever

Kristine K. Mikkelsen:

”Ellen er en super god og inspirerende underviser. Jeg har hver gang følt mig tryg og godt tilpas i Ellens selskab og på holdet. Det er dejligt at have så tæt en kontakt til sin underviser/terapeut, samt til de andre i gruppen. Det er en virkelig opbyggelig uddannelse, der sætter gode processer i gang, og hvor der er meget fokus på ens egen terapeutiske og kreative proces. Forløbet er virkelig brugbart til inspiration ind i et kreativt/terapeutisk arbejde med andre. Uddannelsen kan både være relevant, hvis man har brug for egen tid og fordybelse i det kreative, men samtidig gerne vil dybere ind i kunstterapiens muligheder for at skabe indre healing og helhed”.


Bente Sølvsten:

Jeg er overordnet meget, meget tilfreds med uddannelsen:-)
Havde ikke forventet noget konkret, men anede jo nok at det ville blive godt!
Jeg vil gerne betone, at jeg før starten var usikker på om jeg ville kunne finde ud af det, men den følelse slap jeg grundlæggende efter første mødegang, fordi det var så let og ligetil at være der. Jeg er blevet overrasket over, hvor meget og hvor dybt arbejdet med kunstterapi kan have effekt, og at det er en effekt, som fortsætter med at arbejde, at det fortsætter som ringe i vandet og skaber forandringer. Jeg syntes, at det var det ene utroligt spændende tema efter det andet!
Forløbet var mere end jeg kunne drømme om! Og opbygningen med rækkefølgen og den fortløbende proces i det var så spændende i sig selv.
Et fabelagtigt 11⁄2 år, som jeg synes står og lyser, og der er ligesom et før og efter kunstterapiuddannelsen!


Ditte Tronborg Rasmussen:

Som billedkunstlærer og et kreativ menneske har jeg altid været overbevist om, at skabende processer spiller en helt særlig rolle i menneskers liv. Det er en måde at udtrykke sig på og sætte spor, og er noget, der ikke er aldersbestemt. Samtidig har jeg oplevet mine elevers befrielse i at “sætte ord på sig selv”, men også erfaring med, at en problemstilling kan blive meget tung ved talen alene.

Uddannelsen til kunstterapeut er mine interesser for skabende processer, en åndelig/spirituel tilgang til tilværelsen og samspil med andre mennesker samlet i ét. Jeg blev derfor helt høj af begejstring, da jeg fandt den i min søgen på “noget nyt”.

På uddannelsen til kunstterapeut bliver du, som der står i karakteristikken for uddannelsen, rustet til at bruge (mange) kunstterapeutiske værktøjer på/med dig selv og andre. Den meditative tilgang har en opløftende og afgørende betydning for kontakten til den vejledning det ubevidste rummer.

Det høje faglige niveau, som både litteraturen og oplæggene på modulerne er båret af, bidrager til en dyb og intellektuel forståelse af, hvad der sker i processen og hvorfor. Den kreative proces er i sig selv opløftende for mig, men den effekt samspillet med kunsten har efterfølgende, har overrasket mig mest. Den næring, der er at hente i dét, jeg selv har skabt, er berigende.

At jeg netop selv har mærket udviklingspotentialet og effekten i det kunstterapeutiske arbejde samt haft positive oplevelser med bl.a. elever bevirker, at jeg varmt kan anbefale andre at tage uddannelsen; både for egen vindings skyld og som redskab i et terapeutisk samarbejde med andre.


Cecilie Ramskov Dreiøe

Jeg er overordnet meget tilfreds med uddannelsen, er både blevet beriget fagligt og personligt 

Jeg var åben for det meste da jeg startede, så jeg er ikke overrasket over forløbet, hvis jeg er overrasket er det positivt! – Noget der har overrasket mig, er det spirituelle element, som har været meget spændene. Dejligt og befriende at “nørde” rundt i indre spirituelle rum – især meditationen har været dybdegående og efterfølgende har den kreative proces kunne folde sig ud frit og kraftfuldt.

Mit eget kreative/kunstneriske virke, er jeg også meget påvirket og inspireret af uddannelsen, det spirituelle/åndelige og mange andre elementer, har jeg fået med mig personligt.

Det meget terapeutiske, selvom jeg har synes at det var anstrengende og hårdt til tider, har også været meget givende – både personligt og fagligt. Meditationerne har været fantastiske – Den kreative proces har efterfølgende været påvirket af den meditative proces og givet det en ekstra dybde. At mærke det kreative flow indeni og samtidig mærke alle de andres proces/flow, har været meget givende.
Ellen har været en meget engageret, dygtig, erfaren, ansvarlig, lyttende, vidende og passioneret lærer.

Der er mange ting man kan dykke ned i en uddannelse som denne og jeg synes at emnerne er prioriteret godt i forhold til hvad der var det vigtigste og grundlæggende at lære i det kunstterapeutiske felt.

Pia Berendsen

Jeg har fået både noget fagligt og personligt med på denne uddannelse og uddannelsen har levet op til mine forventninger.  Det har været godt, at det ikke har været alt for komprimeret, der har været luft på modulerne, så der har været plads til fordøjelse og fordybelse.

Hvis jeg har været overrasket (aha..) under forløbet, har det givetvis været i forbindelse med den virkning kunstterapien har haft i forhold til at få øje på gamle mønstre og reaktioner.

Efter endt uddannelse, føler jeg mig rustet og inspireret til at bruge uddannelsen i mit arbejde.
En af styrkerne for denne uddannelse er, at der har været mulighed for – i højere grad end andre terapiformer tror jeg – at komme i kontakt med nogle nye sider af sig selv. Kunstterapien er et stærkt middel til at spejle det ubevidste.