Underviserens baggrund

Fra 1988 har jeg beskæftiget mig med terapi, meditation og dybdepsykologi. I denne periode er jeg bl.a. blevet uddannet som psykoterapeut ved Nordisk Psykoterapeutisk Kollegium, yogalærer ved Pia Due og i psykisk massage hos Anni Besbroda. I perioden 1992 – 2002 arbejdede jeg med fysisk og psykisk handicappede voksne og fik en mastergrad i voksenundervisning fra RUC i 2002.

I 2000 stiftede jeg Center for Selvudvikling sammen med min kone Ellen. Siden da har jeg arbejdet med terapeutiske og meditative forløb, både i grupper og enkeltvis/par.

Siden 2004 har jeg været uddannelsesleder på vores 4-årige psykoterapeut-uddannelse, hvor den klassiske psykoterapi er søgt forenet med dybdepsykologisk arbejde og et spirituelt livsperspektiv. Vi har nu afsluttet tre uddannelseshold og et fjerde er startet i august 2018.

Siden 2008 har individuel og gruppe-supervision også været en del af mit arbejde.

Fra 1991 – 2017 har jeg fulgt grupper hos Dan Noltensmeier, der arbejder ud fra Bob Moores spirituelle lære. På kurserne udbygges denne lære med meditation, spirituel integration, energiøvelser, terapeutisk kommunikation, kropsterapi, Enneagrammet, drømme og healing. Denne træning er den grundlæggende baggrund for mit arbejde i dag.

Uddannelsesleder

Jens Enemark
Center for Selvudvikling