Anbefalinger

Anbefaling af uddannelsen i kunstterapi af Ditte Tronborg Rasmussen

Som billedkunstlærer og et kreativ menneske har jeg altid været overbevist om, at skabende processer spiller en helt særlig rolle i menneskers liv. Det er en måde at udtrykke sig på og sætte spor, og er noget, der ikke er aldersbestemt. Samtidig har jeg oplevet mine elevers befrielse i at “sætte ord på sig selv”, men også erfaring med, at en problemstilling kan blive meget tung ved talen alene.

Uddannelsen til kunstterapeut er mine interesser for skabende processer, en åndelig/spirituel tilgang til tilværelsen og samspil med andre mennesker samlet i ét. Jeg blev derfor helt høj af begejstring, da jeg fandt den i min søgen på “noget nyt”.

På uddannelsen til kunstterapeut bliver du, som der står i karakteristikken for uddannelsen, rustet til at bruge (mange) kunstterapeutiske værktøjer på/med dig selv og andre. Den meditative tilgang har en opløftende og afgørende betydning for kontakten til den vejledning det ubevidste rummer.

Det høje faglige niveau, som både litteraturen og oplæggene på modulerne er båret af, bidrager til en dyb og intellektuel forståelse af, hvad der sker i processen og hvorfor. Den kreative proces er i sig selv opløftende for mig, men den effekt samspillet med kunsten har efterfølgende, har overrasket mig mest. Den næring, der er at hente i dét, jeg selv har skabt, er berigende.

At jeg netop selv har mærket udviklingspotentialet og effekten i det kunstterapeutiske arbejde samt haft positive oplevelser med bl.a. elever bevirker, at jeg varmt kan anbefale andre at tage uddannelsen; både for egen vindings skyld og som redskab i et terapeutisk samarbejde med andre.